Witaj na giełdzie Intercambio! Zaloguj się lub załóż konto. Teraz konto PREMIUM gratis!
 
Intercambio na Facebooku

Polityka prywatności

1.  Ochrona danych osobowych użytkowania serwisu

Administrator portalu INTERCAMBIO (zwanego w dalszej części niniejszej Polityki również Portalem) robi wszystko, aby korzystanie z Portalu było najwygodniejsze dla jego zarejestrowanych użytkowników i wiązało się z jak najmniejszymi uciążliwościami. Korzystanie z portalu INTERCAMBIO może wiązać się z udostępnieniem danych osobowych użytkownika w zakresie niezbędnym do prawidłowego świadczenia przez Portal usługi.

Administrator danych Portalu – V-Speed B. Szymczak P. Jarząb Spółka Cywilna, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 5, 55-120 Oborniki Śląskie, Polska, NIP: 9151789906, REGON: 022024785zapewnia wszystkim zarejestrowanym użytkownikom portalu INTERCAMBIO realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. nr 133, pozycja 883 ze zm.), w szczególności prawo wglądu do własnych danych, prawo żądania aktualizacji i usunięcia danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych w przepisach tej ustawy.

Zbiory danych osobowych prowadzone przez Portal zostały zgłoszone do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych zgodnie ustawowym obowiązkiem ciążącym na administratorze danych Portalu, a przetwarzanie tych danych osobowych odbywa się wyłącznie w zakresie przewidzianym odpowiednimi przepisami prawa, w szczególności wyżej wskazaną ustawą o ochronie danych osobowych.

2.  Bezpieczeństwo użytkowników Portalu

Dla bezpieczeństwa użytkowników Portalu liczba danych potrzebnych do korzystania z Portalu jest ograniczona do danych niezbędnych do prawidłowego świadczenia usług za pośrednictwem Portalu, celów marketingowych Portalu oraz do celów technicznych związanych z prawidłowym i niezakłóconym działaniem Portalu. Niezbędne dane obejmują w szczególności:

•  imię i nazwisko użytkownika Portalu,

•  adres zameldowania użytkownika Portalu,

•  adres e-mail użytkownika Portalu

Dane powyższe mogą być udostępniane wyłącznie podmiotom upoważnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

W przypadku nabywania konkretnych usług oferowanych przez Portal może zajść konieczność udostępnienia dodatkowych danych osobowych, w szczególności jeśli wynika to z przepisów obowiązującego prawa, o czym użytkownik jest każdorazowo informowany.

Portalu może wykorzystywać tzw. cookies, tj. pliki tekstowe zapisywane na komputerze użytkownika Portalu, identyfikujące go w sposób potrzebny do umożliwienia niektórych operacji. Pliki cookies wykorzystywane są między innymi do zapamiętywania danych niezbędnych do logowania użytkownika Portalu. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nieusuwanie ich z dysku, co umożliwia użytkownikom Portalu pełną kontrolę nad operacjami związanymi z wykorzystaniem tych plików. Portal posiada odrębną Politykę Plików Cookies dostępną pod adresem https://intercambio.pl/polityka_cookies.

3.  Bezpieczeństwo plików w Portalu

Wszystkie publikowane treści sprawdzane są na bieżąco przez administratora pod kątem ochrony przed wirusami i szkodliwym oprogramowaniem. Administrator Portalu rekomenduje każdemu użytkownikowi Portalu korzystanie z najnowszych wersji systemów antywirusowych, w celu uniknięcia potencjalnego niebezpieczeństwa jakie zawsze, pomimo dołożenia należytych starań przez administratora Portalu, wiąże się z korzystaniem z sieci Internet.

4.  Reklama w Portalu

W celu ograniczenia kosztów ponoszonych przez użytkowników Portalu i obniżenia kosztów usług  oferowanych przez Portal, Portal zarabia na swoje utrzymanie oraz na przygotowywanie nowych usług dzięki reklamom. Administrator Portalu dba o jak najmniejszą uciążliwość reklam dla użytkowników Portalu. Reklamy nie utrudniają korzystania z Portalu.

Na konta użytkowników Portalu informacje handlowe mające charakter reklamowy są przesyłane wyłącznie jeśli użytkownik wyrazi na to swoją zgodę.

5.  Kontakt z nami

Kontakt z administratorem Portalu jest możliwy drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu e – mail: kontakt@intercambio.pl, bądź drogą pocztową za pośrednictwem adresu: V-Speed B. Szymczak P. Jarząb Spółka Cywilna, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 5, 55-120 Oborniki Śląskie, Polska.


InterCambio.pl © 2014 - wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Speed Agencja Interaktywna